Къде ще се подсили Ливърпул през зимата?

Къде ще се подсили Ливърпул през зимата? Разбор на състава на Футболен клуб Ливърпул и предложения за бъдещи трансфери на отбора

След като зимният трансферен прозорец чука на вратата, е време да погледнем към състава, с който разполага Ливърпул, и да размишляваме върху позициите, над които може да се надгради през Януари.

Вратари

По всичко изглежда, че Ливърпул няма необходимост от подсилване на този пост. Лорис Кариус и Симон Миньоле са в битка за титулярното място, а Алекс Манингер е резервен вариант.

Централни защитници

На този пост за титулярно място се борят Деян Ловрен, Жоел Матип и Рагнар Клаван. Като резервен вариант могат да бъдат считани Лукас Лейва и младока Джо Гомес, което ме кара да смятам, че Ливърпул няма нужда от подсилване на този пост, поне не и през зимата.
В медиите се спекулира за интерес на клуба към защитника на Саутхемптън Върджил ван Дайк, но според мен оферта ще последва през лятото.
Не трябва да забравяме и Мамаду Сако, който е в немилост в клуба, но по всяко време би могъл да се включи отново в отбора, ако не бъде продаден.

Бекове

Ако сметнем, че бъдещето на Джеймс Милнър е на левия бек и добавим конкуренцията на Алберто Морено, то можем да считаме, че Ливърпул няма нужда от подсилване на този пост в момента.
На десния бек нещата са по-различни. Там твърд титуляр е Натаниъл Клайн, а негови заместници са младоците Алекзандър-Арнолд и Гомес. Трудно е да си представим, че те са готови да запълнят евентуална липса на Клайн. Поради тази причина можем да приемем, че позицията десен бек е позиция, на която „мърсисайдци“ имат нужда от подсилване още през тази зима.

Централни полузащитници

При наличието на Джорджиньо Вайналдум, Джеймс Милнър, Джордан Хендерсън, Лукас Лейва, Емре Джан, Марко Груич и Кевин Стюарт е трудно да си представим, че Ливърпул има нужда от подсилване на тази позиция.

Атакуващи полузащитници и крила

Ливърпул притежава трима отлични атакуващи полузащитници в лицето на Адам Лалана, Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино, които се изявяват и като крила. Единственото чисто крило, с опит в мъжкия футбол, е Садио Мане, който ще пропусне около месец от сезона, заради ангажименти с националния си отбор. Няма да е изненадващо, ако Ливърпул се опита да се подсили с още едно чисто крило, което да донесе широчина на състава.

Нападатели

Ливърпул разполага с трима нападатели в лицето на Дивок Ориги, Даниел Стъридж и Дани Ингс, както и Роберто Фирмино, който може да се подвизава на тази позиция. Проблемът е, че Стъридж и Ингс често са контузени. Така в два последователни мача наскоро Ливърпул разчиташе на младока Бен Уудбърн, който седеше на резервната скамейка. Той обаче няма опит в мъжкия футбол. Няма да е никак учудващо ако Ливърпул привлече нов нападател, особено ако Даниел Стъридж напусне клуба.

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.