10 от най-интересните цитата на Юрген Клоп

10 чудесни цитата от новия мениджър на Футболен клуб Ливърпул Юрген Клоп

“Не обичам спокойния футбол. Обичам борбения футбол. Футбол, който в Германия наричаме “английски футбол” – дъждовен ден, тежък терен, лицата на всички са мръсни, и когато се приберат вкъщи, са толкова изтощени, че не могат да играят футбол, през следващите 4 седмици.”

“Лудите играчи ме обичат – не знам защо.”

“(Арсен Венгер) обича отборът му да владее топката, да играе футбол, да си подава, като оркестър. Но това е една тиха музика. Аз обичам хеви метъла.”

“Така и не успях да покажа на терена това, което се въртеше в главата ми. Имах таланта за Пета дивизия и интелигентността за Бундеслигата. В резултат на това, направих кариера като играч във Втора дивизия.”

“Да, истина е. Подложих се на операция за присаждане на коса. Мисля, че резултатът е много добър. Не съм ли прав?”

Гьотце напусна, защото бе лично пожелан от Гуардиола, а той иска да играе за него, и да практикува неговия стил на игра. За съжаление, не мога да се скъся с 15 сантиметра или да започна да говоря испански.”

“Не успях да стана рок звезда. Въпреки това, често си пускам много силно песента “Country Road”, в караоке играта на плейстейшъна ми.”

“Феновете не трябва да ни разпознавам само по жълто-черните фланелки. Дори и да играем в червено, всички на стадиона трябва да си мислят: “Еха! Това несъмнено са Борусия Дортмунд!”

“Ако, през последните 4 години, Барселона бяха първият отбор, който някога съм гледал, и бях четиригодишен – спокойният футбол, който изповядват, победите с 4-5 на нула, то щях да играя тенис.”

“Горд съм, от първия ми червен картон, като треньор. Приближих се до четвъртия съдия и му казах: “Колко грешки са позволени на съдията? Ако са 15, значи ти остава още 1.”

Източник: www.liverpoolfc.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *