Роберто Фирмино амбициран да продължи да се развива в Ливърпул

Ливърпул

Роберто Фирмино – новата звезда на Ливърпул

Роберто Фирмино се зарече, да даде всичко от себе си, за да продължи да се развива, с което да помогне за постигането на повече успехи в Ливърпул, след като осъществи трансфера си при тях.

„Червените“ обявиха миналия месец, че са постигнали споразумение за привличането на бразилския национал, който ще се присъедини към клуба, на по-късна дата, след като му бе дадена по-продължителна почивка, заради провеждането на турнира Копа Америка.

Фирмино ще играе във Висшата лига, след като прекара 5 сезона в немския Хофенхайм, за когото отбеляза 49 гола в 153 участия.

23-годишният играч твърди, че това е ново предизвикателство за него, и че няма намерение да се уповава на славата, придобита в Германия.

„Преди всичко, гледам напред към новото предизвикателство, и съм развълнуван да видя какво може да предложи Висшата лига“, разказва той, пред официалния сайт на Хофенхайм.

„Разбира се, отново всичко ще бъде ново за мен, в началото. Ще трябва да свиквам с нов начин на игра, но ще получа шанса да подобря играта си още повече.“

„Очевидно искам да се утвърдя като титуляр в новия ми отбор, и да успя да отпразнувам много успехи с него.“

По време на престоя си в Хокенхайм Фирмино взе наградата за „Пробив на сезона“ в Бундеслигата, за 2013-2014, а също така заслужи и първата си повиквателна за Националния отбор на Бразилия.

В резултат на това, бившият юноша на Фигейрензе, е благодарен на клуба от немската провинция Зинсхайм, за предоставената му възможност да се развива.

„Бях едва 19-годишен, когато се присъединих към Хофенхайм“, продължава разказа си той.

„Всичко беше ново за мен – странна страна, чужд език. Не ми беше лесно в началото. Европа бе голямо приключение за мен, но разбира се, имах своите съмнения.“

„Развих се като футболист и като човек. Със здравата ми работа в Хофенхайм, си осигурих повиквателна за Националния отбор на Бразилия. Това е сбъдната мечта за мен и знам на кого дължа този успех.“

„Много хора вярваха в мен, през времена, в които нещата не вървяха гладко. Ще пазя завинаги в сърцето ми Хофенхайм и хората, които срещнах там.“

Източник: www.liverpoolfc.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.