На гости на Фен клуб „Гезата“

Гледаме мача с Нюкасъл заедно с нашите приятели от Благоевград

Заедно с моите приятели Мирослав Врански и Кирил Колешански бяхме на гости на нашите авери от благоевградския фен клуб на Ливърпул, който се казва „Гезата“. Там гледахме победата над Нюкасъл на Рафа Бенитес с 2:0. Прекарахме си чудесно и се разбрахме с благоевградчани тези срещи да станат редовни.

Кюстендилци на гости във Фен клуб „Гезата“ Благоевград

Всичко започна преди месец-месец и малко. Чух се с председателя на фен клуб „Гезата“ гр. Благоевград Иван Иванов. С него се разбрахме да направим интервю за рубриката „Червени фенове“. Той бе много добронамерен и се зарадва от сърце, че фен на Ливърпул разработва блог, посветен на любимия отбор. Много бързо намерихме общия език и мога да кажа, че станахме истински приятели, обединени от идеята „Ливърпул“. Интервюто бе записано, но поради технически причини ще бъде качено в сайта след няколко дни. След записа, се разбрахме да се срещнем и да гледаме мач на „червените“. Аз му казах, че в Кюстендил също има фен клуб на „мърсисайдци“, поддържан от трима редовни членове. Един от тях – Кирил Колешански, вече бе гостувал в Благоевград и има голяма заслуга за вчерашната среща. Той ни разказа с подробности за благоевградските привърженици, за локацията на фен клуба им, за незабравимите им срещи и създадените приятелства и спомени. И така, за нас бе ясно – отиваме в Благоевград!

Кюстендилци на гости във Фен клуб Ливърпул Благоевград

Точно в 18:30 ч. – един час преди началото на срещата, клубът бе отворен. Влязохме вътре и започнахме да разглеждаме фен клуба, който се помещава в рамките на цял един етаж и няколко стаи. Бях изумен, имах чувството, че се озовах в идеалното място, където искам да живея. Навсякъде имаше плакати, шалове, фланелки на Ливърпул. Всичко, за което един фен на отбора мечтае и иска да притежава. А за феновете на игрите – има джага и дъска за игра на шах, за отмора през почивките на мачовете и през дните, когато няма мач на Ливърпул.

Запознахме се с първите пристигнали, сред които бе и самият Гезата, подготвихме трапезата с мезета, чипс и алкохол (разбира се в прилични количества) и започнахме да гледаме студиото преди двубоя, като поддържахме разговора помежду ни. С течение на времето, дойдоха още няколко фена и по този начин бройката ни достигна 10 човека. Иван Иванов не можа да присъства, защото заедно с още трима други членове на фен клуба бяха на „Анфийлд“, където гледаха на живо срещата (очаквахте в близките дни снимки от мача във фейсбук страницата на Ливърпул Мания). С тях поддържахме връзка чрез телефон.

Срещата започна и зазяпахме телевизора в очакване на първите атаки на Ливърпул по посока на вратата на Нюкасъл. Разбира се, изказаха се и притеснения за развоя на мача, но като цяло оптимизмът бе налице. С течение на протичане на първото полувреме, играта на отбора не вървеше и напрежението започна да се усеща във въздуха. Всички знаеха колко важни са евентуалните 3 точки от този двубой. За радост, след чудесна атака, топката попадна в Мохамед Салах, който откри резултата. Всички извикаха мощно и се зарадваха истински. Всеки един се поздрави с останалите, което показа, че всички присъстващи в този фен клуб са важни! Стартираха и скандирания „ЛИ-ВЪР-ПУЛ!“. Нещата започнаха да се нареждат чудесно за нас…
Трябва да отчетем и прекрасната асистенция на Алекс Окслейд-Чеймбърлейн. Англичанинът можеше да се полакоми и да стреля, но въпреки това избра да подаде на своя египетски съотборник.

На почивката направихме няколко снимки.

При втория гол нещата се повториха – извикахме, поздравихме се, отпихме от чашите и заочаквахме следващите голове във вратата на гостите.
Впечатление ни направи и ужасното съдийство. За пореден път Ливърпул бе ощетен от съдиите. Дузпа и червен картон за играч на гостите бяха спестени. За радост това не повлия на двубоя, но нараства притеснението от отсъжданията на хората в черни дрехи…

До края на мача изгледахме двубоя спокойно, без напрежение, а и на терена не се случваше нищо специално. След края на срещата останахме да догледаме студиото на Диема, което включваше анализ на нашия мач, както и репортажи от останалите срещи от Висшата лига от деня. Стигнахме до консенсус, че на следващия ден (вече днес) ще стискаме палци за Манчестър Сити срещу Челси.

На края стана време да се прибираме към Кюстендил. Нашите гости и нови приятели, ни изпратиха и ни благодариха за визитата. Разбрахме се да се срещнем пак. И това ще се случи! Определено!!!

Във Фен клуб „Гезата“ Благоевград


Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.