Натаниъл Клайн – първото интервю

Веднага след като подписа договор с клуба, Натаниъл Клайн обясни защо вярва, че Ливърпул е перфектното място за него, където да разгърне потенциала си и да се бори за трофеи.

След като завърши трансфера си от Саутхемптън, английският национал се превърна в шестото ново попълнение на Ливърпул, през това лято.

Докато мастилото, върху дългосрочния му договор, все още изсъхваше, Клайн даде интервю за официалния сайт на Ливърпул, за да разкаже, какво точно означава за него преминаването му при „червените“, както и да сподели краткосрочните и дългосрочните си надежди и амбиции.

Натаниъл Клайн

Новото попълнение на Ливърпул Натаниъл Клайн, по време на подписването на договора му с „червените“

Натаниъл, добре дошъл в Ливърпул. Как се чувстваш? През какви емоции преминаваш в момента?

Очевидно съм щастлив – щастлив от факта, че подписах с Ливърпул. Доволен съм, за мен е сбъдната мечта да дойда тук и да играя за толкова голям клуб, какъвто е Ливърпул, който притежава толкова богата история. Нямам търпение да започна.

Изпитваше ли нервност, през последните няколко седмици, когато се заговори за интереса на Ливърпул към теб, и докато се надяваше, че всичко ще се развие безпроблемно?

Да, определено. Веднага след като разбрах за интереса на Ливърпул към мен, бях щастлив и просто исках сделката да се осъществи. Всичко премина по план, така че съм щастлив.

Ти си добре известен на всички, които следят Висшата лига. Името ти се свързваше с няколко клуба, но ти избра Ливърпул. Защо това е правилното решение за теб?

Това е клуб, чийто стил и начин на игра харесвам. Мениджърът показа голям интерес към мен. Смятам, че това е място, където мога да се подобрявам като играч. Определено е добра възможност за мен, да дойда тук, и да се опитам да разгърна потенциала си.

Спомена мениджъра – изигра ли той важна роля в решението ти? Той показа, че под негово ръководство, ще се разчита редовно на млади футболисти.

Определено. Той работи с млади играчи, и им помага да се развиват. Смятам, че все още не съм достигнал тавана на възможностите ми, и се надявам, че той може да извлече най-доброто от мен.

Какво ти каза той, за това как можеш да подобриш играта си?

Каза ми, че ще провежда индивидуални тренировки с мен, ако това помага. Очаквам с нетърпение да започнем. Ще работя здраво, за да се опитам да вляза в отбора, и да се представям на възможно най-високо ниво.

Спомням си интервю, което ти даде, в началото на кариерата ти, където говориш за трофеи и за това как искаш да спечелиш колкото се може повече. Мислиш ли, че Ливърпул може да ти помогне да постигнеш това?

Да, определено. Притежаваме играчите, с които да постигнем това. Сигурен съм, че ще се опитаме да спечелим всички турнири, в които ще участваме през следващия сезон. Точно това искам – да печеля всички възможни купи и титли. Надявам се, че ще направим успешен сезон и ще спечелим някое отличие.

Пристигна тук, с голяма усмивка на лицето ти. Каза, че когато получи първа повиквателна за националния отбор, майка ти е плакала. Каква бе нейната реакция, когато и каза, че ще играеш за Ливърпул?

Беше на седмото небе – абсолютно удовлетворена от мен. Каза, че мечтите, наистина се сбъдват. Радвам, се, че сложих усмивка на лицето й. Тя бе голяма част от живота ми, докато се развивах във футбола и успявах. Аз и семейството ми сме щастливи, така че, всичко е наред. Това е голям ден за семейството ни.

Брат ти, бе част от ранните години в кариерата ти, също, запалвайки те по футбола. Каква беше неговата реакция, когато му каза, че ще играеш на „Анфийлд“?

Той също е много доволен. Малко го е яд, че не той осъществи този трансфер! Но, аз ще изживея тази мечта и за него, така че, всичко е наред.

Напредъкът ти е мълниеносен – Саутхемптън, повиквателна за националния отбор, а сега и трансфер в Ливърпул. Изненадан ли си колко бързо се случиха нещата?

Да, доста бързо се случиха нещата. Прогресирах, като футболист, и съм сигурен, че съм достатъчно добър, за да играя за отбор като Ливърпул. Това, което трябва да направя сега, е да покажа точно това.

Беше в Америка, по време на почивката, където се засече с Адам Лалана. Попита ли го за Ливърпул?

Разговаряхме доста. Каза ми, че иска да подпиша, а аз му отговорих, че ако сделката се осъществи, отново ще бъдем съотборници. Насладихме се на почивката ни в Америка – беше брилянтно.

Какво каза Адам за Ливърпул?

Каза, че е голям клуб с многобройни фенове. Каза също, че състава е добър и момчетата са свестни. Добави, че ще съм добре дошъл, ако се присъединя.

Помага ли ти това, че познаваш част от настоящите футболисти на Ливърпул – твоите бивши съотборници в Саутхемптън, а с други се познаваш от националния отбор?

Предполагам, че ще ми помогне да свикна с отбора. Полезно е да познаваш няколко момчета в клуба, в който отиваш. Мога да се приобщя към колектива и вярвам, че ще се впиша бързо в съблекалнята.

Смяташ ли, че е добре за теб, че ще се включиш към отбора, още за предсезонните турнета в Тайланд, Австралия и Малайзия, където ще прекараш 2 седмици с играчите, което пък ще ти даде шанса да опознаеш момчетата, които не познаваш?

Определено. Добре е, че отивам на турне с отбора. Ще се смеся с момчетата, което ще бъде полезно. До сега не съм бил на толкова голямо турне, така че, това ще бъде ново изживяване за мен. Ще успея да видя големия брой фенове в тези страни. Очаквам турнето с нетърпение.

Готов ли ще си за посрещането, което феновете на Ливърпул ще ти организират? Адам Лалана премина през нещо подобно, миналата година в Америка, когато мениджърът, му казваше, че няма да може да усети, колко голям е клубът, докато не види феновете му…

Много хора ми разказаха за огромния брой фенове, който има Ливърпул, така че, ще ми е интересно да ги видя с очите си. Надявам се да играя добре пред тях и да ги забавлявам.

Вглеждайки се в състава на Ливърпул, в момента, смяташ ли, че отборът може да се представи по-добре от миналата година?

Да, определено. Има място за подобрения, а след покупките, които бяха осъществени, си личи, че клубът се стреми именно към това. Ако направим добра подготовка и стартираме сезона успешно, нещата ще изглеждат добре.

Играл си на „Анфийлд“, преди. Говорехме за феновете, преди малко, а сега ти си един от тях – един от техните играчи. Дали има нещо, което може да те подготви за чувството, което ще изпиташ, по време на първото ти появяване на този стадион, вече като играч на Ливърпул?

Вече съм играл на „Анфийлд“ и съм запознавам с атмосферата. Великолепна атмосфера, която ще ме накара да се раздам докрай. Когато тълпата започне да „реве“, започвам да играя над възможностите си. Очаквам тези мигове с нетърпение, и се надявам, с помощта на феновете, да се представям добре.

И накрая – вероятно последните няколко дни са били като вихрушка за теб. Какви емоции изпитваш, вече като футболист на Ливърпул?

Щастлив съм…много щастлив!

Източник: www.liverpoolfc.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.