Милнър и Хендерсън ще катализират играта на Ливърпул

Милнър и Хендерсън изглеждат като едни от най-сигурните титуляри в състава на Ливърпул, към момента. Двамата английски полузащитници се представят на ниво, до този момент, в предсезонната подготовка на „мърсисайдци“.

Милнър и Хендерсън

Разбирателството между Милнър и Хендерсън ще бъде ключово за Ливърпул

И двамата притежават добри организаторски качества, известни са със себераздаването, спортната си злоба и лидерските си качества. Огромният периметър, който могат да покриват, ще им помогне да бъдат навсякъде по терена, с което да подкрепят защитата и нападението, както и да контролират играта и темпото на тима.

Ако се загледаме в мачовете на Ливърпул, по време на предсезонното турне в Азия и Австралия, през това лято, лесно можем да забележим, че и в четирите мача, изиграни от „червените“, се разчиташе на ярко изразени двама централни полузащитници, независимо от системата на играта, която се менеше, в различните мачове. Независимо дали тя бе 4-3-3, 4-1-4-1 или 4-4-2 в диамант, винаги имаше място за двама централни полузащитници, подпомагани от дефанзивен халф. В повечето случаи, именно Милнър и Хендерсън бяха в центъра на терена, което е ясен знак, че Брендан Роджърс има намерение да разчита на двамата, с идеята те да са катализатора в играта на отбора.

Ако Роджърс избере системата 4-3-3, която се счита за негова любима, най-вероятният дефанзивен полузащитник, който да подсигурява двойката централни халфове, пред него, ще бъде Лукас Лейва. Други алтернативи, за тези 3 позиции, биха могли да бъдат Джо Алан и Емре Джан, а в медиите се спекулира и за интерес на Ливърпул към полузащитника на Нюкасъл Юнайтед Муса Сисоко. Възможно е, обаче, през сезона, когато Даниел Стъридж бъде на разположение, да се разчита и на тактика с двама нападатели и партньорство между Бентеке и Стъридж.

Милнър и Хендерсън

Новият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън

Едно е ясно, Брендан Роджърс има ширината в състава, която желае. Получи около 200 милиона паунда за селекция, през последните две години, и със сигурност ще се очакват резултати от Ливърпул, като влизане в четворката на класирането изглежда задължителна за изпълнение задача. Мениджърът показа, че отчаяно иска да спечели първия си трофей с клуба, като четвърта поредна „суха“ година ще бъде провал.

Предстои ключов сезон за Ливърпул и Брендан Роджърс. Сезон, който ще покаже накъде върви клубът, и дали северноирландецът е в състояние да постигне успехи с отбора. Двойката Милнър и Хендерсън изглежда ключова и незаменима в състава на Роджърс, а освен това, той привлече още куп нови играчи, в желанието си да върне „червените“ отново в битката за титлата. Дали ще постигне това – предстои да разберем.

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.