Джеймс Милнър: Защо новото предизвикателство ме вълнува

Джеймс Милнър обяснява защо предизвикателството да помогне на Ливърпул да се бори за трофеи, както и шанса да играе редовно пред трибуната „Коп“, е възможност, която е нямало как да откаже.

Английският национал се присъедини към „червените“, след трансфер от Манчестър Сити, по-рано през това лято. Той прекара първия си ден на тренировъчната база „Мелууд“, този понеделник, когато тимът се събра за пръв път, за началото на предсезонната подготовка.

По време на първия му, зает ден, сред новата за него обстановка, Милнър разговаря с журналистите от официалния сайт на клуба, за да говори за качествата си, които се надява да добави в състава, воден от Брендан Роджърс, какво му е казано, че ще се очаква от него на „Анфийлд“, както и как смята да помогне, в опита да се спечелят трофеи за привържениците.

Джеймс Милнър - ново попълнение на Ливърпул

Джеймс Милнър – едно от новите попълнения на Ливърпул

Джеймс, добре дошъл във Футболен клуб Ливърпул. Какво е чувството да облечеш тренировъчния екип на отбора за пръв път?

Това е едно невероятно усещане. Смяната на клубната принадлежност винаги е голям ход. Да подпиша с толкова голям клуб, какъвто е Ливърпул, с цялата история и традиции, които имат – готов съм да започна, предполагам. Прекрасно е да съм тук.

Имаше ли нервност? Възбуда?

Да, по малко и от двете. Винаги е смущаващо, когато отиваш в нова съблекалня. Щастлив съм, защото познавам част от момчетата, което помага. Лично за мен, това е ново предизвикателство. Знам какъв голям клуб е Ливърпул и какви добри играчи играят тук. Организацията в клуба е чудесна. Чувал съм много добри неща за хората, работещи за Ливърпул, за които не всеки знае. Определено съм чувал за играчите и треньорите, но зад кулисите също има хора. Всички ми казаха, какъв велик клуб е Ливърпул. Очаквам с нетърпение да започна.

Какво те накара да направиш този ход? Играеше за Манчестър Сити, където се представяше успешно и където спечели доста трофеи. Защо избра това да бъде следващото ти предизвикателство?

Сити е велик отбор, в който изкараш 5 чудесни години, на които се насладих. Феновете бяха чудесни с мен през цялото време, което направи решението ми трудно. Имах късмета да спечеля трофеи и да бъда част от техния добър състав. Когато говорих с тях, за това какви са плановете им и как се вписвам аз в тях, през следващите няколко години, след което говорих и с Роджърс, за неговите планове и каква роля бих имал в тях, прецених, че ще бъде правилно за мен, да се присъединя към Ливърпул, с надеждата да играя по-редовно и да съм част от нещо специално.

Имах късмета да играя за няколко големи клуба, по време на кариерата ми, до този момент, като Ливърпул е още един такъв. Това е чудесно предизвикателство за мен. Искам да играя футбол и да се подвизавам повече в центъра на терена, ако е възможно. Точно там ме вижда Роджърс в плановете му. За мен това е важно, навлизайки в късните етапи на кариерата ми. Нямам предвид нейния край, защото смятам, че все още има много футбол в мен! Искам да играя, колкото се може повече. Когато стана на 45, вече пенсионирал се, връщайки се назад към кариерата ми, искам да си припомням какво съм постигнал, и че съм играл редовно.

Ливърпул е чудесен избор за мен. Клубът е огромен и има напрежение всеки път, когато излезеш на това игрище. (бел. ред. – визира „Анфийлд“) Играл съм пред феновете на „Анфийлд и ще бъде чудесно, този път да съм от другата страна – да играя за тях. Атмосферата, която създават е фантастична – може би една от най-добрите, пред които съм играл в Англия, така че, е чудесно, че вече ще ме подкрепят.

Спомена Роджърс. Изигра ли той голяма роля в решението ти да дойдеш тук?

Той изигра огромна роля, ако трябва да съм честен. Отборът не се нуждае от реклама, на това колко велик е, с цялата история, подкрепа и състава, който има. Но, говорейки с мениджъра и чувайки плановете, които той има за мен и нещата, които съм чувал за него от други играчи – разговарял съм със Стиви (Джерард), по време на лагерите с националния отбор – това, което той ми разказа, веднага ме накара да искам да дойда тук и да играя под ръководството на Роджърс.

Преди малко спомена, че искаш да играеш, колкото се може повече и по възможност в центъра на терена. Говорихте ли с мениджъра за допълнителни детайли, около ролята, която ще изпълняваш в клуба, след като е ясно, че Стивън Джерард напуска?

Ако погледнеш състава тук, ще видиш, че има добър баланс от британски и чуждестранни футболисти. Прави впечатление, че има много на брой млади играчи. Имах щастието да играя 13 години, мисля, до този момент през кариерата ми, което ме кара да се чувствам стар! Надявам се, че ще мога да внедря опита си в състава, с което да помогна на тези млади играчи. Какво вече казах, имах късмета да спечеля трофеи. Ливърпул бе много близо до спечелването на лигата, преди 2 години, като аз бях част от основния им претендент за титлата и чувствах, че целият свят искаше те да спечелят. Това показва любовта и уважението, с които се радва клубът по света. Надявам се, че моят опит ще ни помогне да се превърнем в претенденти за титлата, отново, и ще помогне за развитието на младите момчета в отбора. Надявам се, че ще успеем да спечелим трофеи.

Спомена, че познаваш част от играчите в съблекалнята. Казаха ли ти какво можеш да очакваш, след като вече си играч на Ливърпул?

Да, говорих с момчетата, през лятото, когато бяхме на лагер с националния отбор. Също така видях Коло (Туре) тази сутрин, който познавам от престоя му в Манчестър Сити. Той каза, че ще заобичам това място, и че това е велик клуб. Чух само добри неща. Не прекарах много време с останалите играчи, но предсезонната подготовка е идеален шанс за това.

Какво мислиш за сезона, като цяло? През цялата ти кариера си участвал в предизвикателства, но какво мислиш за следващия сезон? Какви предизвикателства си си поставил за него?

Като за начало, ще се стремя да покажа най-доброто от себе си. Никога не е лесно, когато се преместваш в друг отбор, не само за чужденците, но и за местните момчета. Сигурен съм, че всеки ще потвърди това. След като пристигнах, искам да покажа добра форма, веднага, и да продължа оттам, където завърших миналата година, когато смятам, че играх много добре. Що се отнася до отбора – искаме да печелим трофеи – това е, което клубът трябва да прави. Има напрежение, очаквания към нас. Имаме чудесен мениджър и чудесен треньорски екип, добри играчи, както и добри нови попълнения. Всичко, от което се нуждаем, за да постигнем целите си е налице, нещо което всички в клуба желаят да постигнат.

Забелязва ли се решителност в клуба, да се забрави разочароващият минал сезон, и да се представи много по-добре през следващия?

Усетих тази решителност, въпреки че съм тук, едва от днес. По време на срещата тази сутрин, си личеше решителността и желанието, да се поучиш от грешките от миналите сезони. Мениджърът е тук от 3 години, играчите го познават. Всеки сезон е различен. Най-важното е да се учиш от опита, който получаваш през всеки сезон, независимо дали печелиш или губиш. Обикновено се учиш повече, от мачовете, в които не се справяш добре. Има глад сред треньори и играчи, усещам го. Това е една от причините, да искам да дойда тук. Има напрежение, но и глад за успехи и печелене на трофеи, защото това се очаква да прави всеки, който носи фланелката на Ливърпул.

Какво искаш да постигнеш като футболист на Ливърпул?

Искам да спечеля огромен брой трофеи, ако трябва да съм честен. Това е причината да дойда. Искам да се наслаждавам на играта, да играя добре и да покажа какво мога. Искам да правя това, което съм правил през цялата ми кариера, да бъда колкото се може по-добър и да се подобрявам всеки ден. Надявам се, че ще помогна на младите играчи, да постигнат същото, но мога да науча много от тях, също така. Винаги можеш да научиш нещо ново. Имах късмета да играя с отлични футболисти, по време на кариерата ми. Тук също има такива играчи, така че, ще се опитам да науча от тях, колкото се може повече.

Получи фланелката с номер 7 в Ливърпул. Взе я, защото това е твоят номер, или ти се наложи да мислиш дълго, преди да решиш да я облечеш?

Носех същия номер в Ман Сити, но в Ливърпул всички номера са носени от велики играчи. Знам, че 7 е специален номер за този клуб, и се надявам, че и аз ще бъда специален играч за него. Но, както казах, всеки номер в този клуб е носен от специални футболисти. Надявам се, че ще спечеля много мачове с фланелката с номер 7 на Ливърпул.

Искаш ли да отправиш послание към феновете на Ливърпул, които четат това интервю?

Нека продължават да правят това, което винаги са правили. От това, което съм видял, играейки срещу тях, знам каква невероятна атмосфера създават. Наслаждавам се, когато играя пред такава атмосфера, когато тълпата е срещу теб, но да усещам тази атмосфера в моя полза, ще бъде невероятно. Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят, както винаги. Специалните атмосфери, пред които съм играл, наистина са правили разликата в мачовете. Надявам се, че такива моменти ще ни доведат до успехи.

Източник: www.liverpoolfc.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *