За мен – Димитър Дулички

Димитър Дулички

Казвам се Димитър Дулички. Роден съм и живея в гр. Кюстендил. Фен съм на Ливърпул от 2001 г. – някъде от моментите на спечелването на легендарния требъл, на един от головете от пряк свободен удар на Дани Мърфи срещу Манчестър Юнайтед, но сякаш най-много бях впечатлен от феновете в легендарната трибуна “Коп”, намираща се на стадион “Анфийлд”.

Когато станах фен на отбора не знаех, че по онова време той имаше 4 КЕШ-а и бе най-успешния английски клуб. Веднага ме грабна тази невероятна “червена” енергия от любов, подкрепа и непримиримост, които бликаха от феновете на Ливърпул. Сякаш в онзи миг, когато зърнах тези привърженици, си казах – “това е моят отбор!”

През годините станах свидетел на множество легендарни и радостни мигове с любимия отбор – легендарният требъл, когато клубът беше воден от Жерар Улие, незабравимата нощ в Истанбул през 2005, Финалът за Купата на Футболната асоциация през 2006, няколко спечелвания на Купата на лигата, безброй легендарни Европейски нощи на “Анфийлд”, велики победи на английска почва и др.
Разбира се, имаше и много тъжни моменти, в които отборът губеше трофей, губеше срамно от скромни съперници, беше пред фалит – по време на ръководството на Хикс и Жилет, завършване на незадоволителна позиция в класирането на Висшата лига, не играеше в Европа…
Но любовта и подкрепата към отбора никога не стихваха. Каквото и да се случваше, винаги гледах напред с надежда, воден от емблематичния химн на Ливърпул – “You’ll Never Walk Alone”, очаквайки по-добри дни за отбора.

Воденето на дневник/блог не е новост за мен. Като малък, едва 12-13 годишен, си водех тетрадка-дневник, където старателно записвах състава на Ливърпул за сезоните, резултатите от всички турнири, трансферите осъществени от клуба, добавях и снимки, като по този начин прекарвах голямо количество време мислейки за клуба и опитвайки се да “видя” бъдещето му, представяйки си до къде ще доведе клуба новото попълнение, озарило ме с надежда и очакване.
Снимки от тетрадката: 1, 2, 3, 4, 5

До този момент имах щастието да присъствам на три двубоя на Ливърпул – всичките бяха на Национален стадион “Васил Левски”, срещу Левски София, ЦСКА София и Лудогорец Разград.

За мен
Лудогорец - Ливърпул

В днешни дни съм част от потенциалния Фен клуб Ливърпул, град Кюстендил. С момчета, които подкрепят отбора, се събираме в града и гледаме мачовете на Ливърпул заедно.
Ако и Вие сте от град Кюстендил или околностите и искате да се присъедините към нашата група, моля свържете се с мен.

Велика европейска нощ на Анфийлд

Загубихме финала

През годините се сдобих с различни артикули на любимия отбор. Ето някои от тях:
Снимки: 1, 2, 3, 4, 5, 6

За контакти:

Други проекти, в които участвам:

Споделете/харесайте:

2 коментара

  1. Павел Добрев

    Здравейте!
    Аз съм на голям фен на Ливърпул и имам желание да гледам мач на Анфийлд! Във тази връзка бих желал да Ви попитам от къде мога да купя билети он лайн!

    1. Димитър Дулички (Post author)

      Здравей, за съжаление не съм запознат с процедурата по получаване на билет за “Анфийлд”. Повече информация можеш да получиш в някоя от българските Фейсбук групи на Ливърпул, там има доста хора и си мисля, че все някой ще успее да ти помогне.

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *