Да подкрепяш Ливърпул в Колумбия

Колумбийският привърженик на Ливърпул Давид Гузман разказва какво е чувството да подкрепяш отбора в Южна Америка.

Много се е изговорило за феновете на Ливърпул от други градове на Англия, които ходят на Анфийлд. Но какво да кажем за тези привърженици, които поради различни причини нямат възможност да отидат до Ливърпул, Англия, или дори Европа?

Мога да говоря по тази тема, единствено чрез моя личен опит. Фен съм на Ливърпул от няколко години вече, и се наслаждавам (и страдам) по време на всеки мач, далеч от отбора.

Живея в Колумбия, откакто съм се родил (да, онова място, където израснаха Валдерама, Ринкон, Хамес и Фалкао). За съжаление, нямам възможността да пътувам, но това, че съм далеч от Анфийлд, не е причина да не подкрепям и обичам клуба. Същото ще Ви кажат и други фенове на Ливърпул в Австралия, САЩ, и тук, в Южна Америка, където футболът е все още популярен спорт и феновете са страстни.

Да гледаш мач на отбора сам, не е толкова забавно, колкото ако си заедно с други фенове на клуба. Дълго седях сам в стаята си и гледах отбора. Беше ми трудно да намеря други фенове на Ливърпул.

Да подкрепяш Ливърпул в Колумбия

Да подкрепяш Ливърпул в Колумбия

Времето си отминаваше и благодарение на социалните мрежи, започнах да се срещам с фенове на клуба от Колумбия, Аржентина, Чили, Уругвай, Мексико и много други страни, много от които са доста далеч от родното ми място.

Постепенно създадохме много солидна, но не многочислена, група от привърженици на отбора в Колумбия и започнахме да създаваме събития и срещи, където гледахме отбора, в различни градове.

Не беше лесно, особено заради часовата разлика. Някои мачове започват рано, в 6 часа сутринта, а пък ситуацията с предсезонните контроли е още по-лоша. Със сигурност, обаче, си заслужава. След края на мачовете оставаме и анализираме мача, Ливърпул, както и някои добри спомени, свързани с клуба.

Да подкрепяш Ливърпул в Колумбия

Да подкрепяш Ливърпул в Колумбия

Трудно е да се намерят продукти на клуба тук. Официалните фланелки от Warrior не са разположение в нашата страна. За това се налага да пазаруваме директно от официалния магазин на Ливърпул. Наскоро New Balance започнаха да доставят екипите тук, но като цяло е почти невъзможно да се сдобиеш с шалове или дрехи.

Някои от нас имаха възможността да отидат в Ливърпул и да гледат отбора. Останалите мечтаем, че някой ден, благодарение на усърдна работа, ще успеем да стигнем до там и да пеем и подкрепяме Ливърпул на емблематичния и епичен стадион Анфийлд.

източник: www.thisisanfield.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *