Дани Ингс – първото интервю

Днес (08.07) Дани Ингс даде първото си интервю, като играч на Ливърпул, след като бе привлечен на „Анфийлд“ от отбора на Бърнли.

Дани Ингс

Дани Ингс – новото попълнение в атаката на Ливърпул

Добре дошъл във Футболен клуб Ливърпул – как се чувстваш, след като вече официално си играч на тима?

Чувствам се фантастично. Очевидно, през лятото бях далеч, но в същото време, нямах търпение да дойда тук, и да се запозная с всички.

Когато чу за интереса – колко бързо започна да желаещ сделката да се осъществи?

Веднага, наистина – след като чух, че Ливърпул има интерес към мен, бях наясно къде искам да играя. Това беше единственият клуб, който се въртеше в главата ми, ако трябва да съм честен. А, сега, след като сделката е факт, аз и семейството ми се чувстваме фантастично.

Мениджърът (Роджърс), вероятно е изиграл голяма роля, в решението ти да дойдеш тук. Какво ти каза той, за това в какъв футболист смята, че можеш да се превърнеш?

Той се справя фантастично в развиването на млади футболисти. Смятам, че за играч като мен, ще бъде чудесно да работя с него. Очаквам с нетърпение да започна взаимоотношенията си с него, с останалите треньори и играчите.

Какво ти каза той, за това, до къде можеш да стигнеш в бъдеще?

Преди всичко, той искаше да дойда тук, да се установя, да свикна със останалите играчи и да се наслаждавам на тренировките. След това ще ми изнесе няколко тактически урока, нещо което прави с всеки новодошъл играч. После ще видя как играе неговият отбор и как мога да се приспособя към начина на игра на Ливърпул. Определено този трансфер ще бъде предизвикателство за мен, но предизвикателство, което очаквам с нетърпение. Нямам търпение да започна.

А какво мислиш за „Мелууд“ (тренировъчната база на Ливърпул), след като видя мястото? Определено има магия около Ливърпул, нали?

Ливърпул е специален клуб – всеки знае това. Всеки е чувал за „Мелууд“. Днес, когато дойдох тук и видях целия персонал, съм наясно, че това е огромна крачка в кариерата ми. На седмото небе съм.

Когато се огледаш наоколо – виждаш ли познати лица? Защото това помага, в процеса на аклиматизиране.

Помага. Когато играеш срещу тях, си изграждаш някаква представа за тях. Познавам няколко от момчетата, и съм сигурен, че ще ми помогнат да се приспособя, и да стана част от отбора.

Спомена мениджъра – той обича да дава шанс на младите играчи. Дава ли ти това увереност, че той може да ти помогне да достигнеш следващото ниво в развитието ти като играч?

Разбира се, няма нищо по-добро за един млад играч, като мен, от това да работи с мениджър, който обича да дава шансове на млади футболисти. Начинът, по който работи с младите играчи, ми пасва, и се надявам, че ще се разбираме добре в бъдеще.

Когато се огледаш наоколо, ще забележиш, че съставът на Ливърпул е млад, но има и доста опитни играчи, от които можеш да научиш много. Играчи, играли на световни първенства и в различни страни. Ще се стремиш ли да се учиш от тях?

Да, определено. В един състав трябва да има млади, жадни за изява, развиващи се играчи, но е нужно да има и опит, за да има равновесие, и за да могат младите да получат съвет, когато се нуждаят от него. Мисля, че тук има чудесен синхрон, между младост и опит. Това бе и една от основните причини да избера Ливърпул – да уча от останалите играчи, да уча различни стилове на игра и да получавам различни мнения, чрез които да развивам играта си.

Клубът се подсили през това лято – Роберто Фирмино добавя вълнение, а Джеймс Милнър – опит…

Винаги е явен знак, когато клуб привлече няколко играчи, по време на трансферен прозорец – показва, че той се стреми да прави бизнес. Качествата на играчите, които бяха привлечени са фантастични. Тези футболисти, със сигурност ще добавят класа към тима и ще го направят по-силен.

Нападателите биват сравнявани с други нападатели. В твоя случай, един от нападателите тук е Даниел Стъридж, който се е доказал във Висшата лига и на когото е вероятно най-добрите му години тепърва да предстоят…

Той, разбира се, е невероятен нападател. Стъридж е футболист, който е извървял дълъг път през кариерата си. Сега е в Ливърпул, и се утвърди като водещ футболист за клуба. Той е невероятен, талантлив играч, от когото мога да науча много.

Вече си играл на „Анфийлд“, с екипа на Бърнли. Какво беше усещането? Какво е чувството да играеш на стадиона на Ливърпул, като футболист на гостуващия отбор?

Честно казано, не се насладих на нощта, защото дори не успях да отправя удар към вратата на Ливърпул. Усещах огромно напрежение всеки път, когато топката се озоваваше в краката ми. Чрез атмосферата от феновете е лесно да се почувстваш смутен. Не бях смутен през тази нощ, просто бях разочарован, че не можах да покажа на всички на какво съм способен.

Атмосферата се превръща в нещо специално, когато станеш играч на Ливърпул. Очакваш ли с нетърпение да усетиш това чувство?

Това беше една от главните причини да дойда тук, защото фенската подкрепа към Ливърпул е огромна – където и да отидете по света, ще намерите фенове на отбора. Нощта, в която играх на „Анфийлд“, бе невероятна, както и атмосферата. Ливърпул ни победи тогава и игра много добре. Играейки за пръв път на Анфийлд, успях да усетя колко невероятна е атмосферата на стадиона, и колко силно застава публиката зад отбора си. Невероятно е.

Ти си номер 28 в Ливърпул. Какво те накара да избереш фланелката с този номер?

Разговарях с агента ми и с няколко приятели. Стигнахме до мнението, че играейки за толкова велик клуб, ще бъде добре за мен, да сваля напрежението от себе си. Да вземеш фланелка с по-заден номер оказва влияние, защото фланелките на Ливърпул са носени от суперзвезди и играчи от световна класа. За това, беше важно да започна с по-заден номер и постепенно да се изкачвам нагоре. Когато постигна успехи тук, ще взема фланелка с преден номер, до тогава, ще запазя фланелката с номер 28, ще бъда тих и ще работя здраво.

И накрая – какво послание ще отправиш към феновете на Ливърпул, и какво могат да очакват те от теб?

Надявам се, че ще имаме фантастични взаимоотношения. На игрището се надявам, че ще застанат зад мен и ще се представям много добре, за тях, за мен и за всички във Футболен клуб Ливърпул.

Източник: www.liverpoolfc.com

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *