Господин Роджърс, времето за оправдания изтече

Брендан Роджърс започна своя четвърти сезон, начело на Ливърпул. Сезон, който може да се счита за кръстопът, както пред треньора, така и пред отбора. Сезон, който трябва да донесе необходимите промени в Ливърпул, които да го върнат в първата четворка.

През лятото бяха привлечени куп нови играчи. За пореден път клубът похарчи огромна сума за подсилването на състава. Нормално бе ние, феновете на Ливърпул, да очакваме по-силен отбор и коригиране на грешките от миналия сезон.

Вместо това, първата загуба за сезона, сякаш показа, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Ливърпул бе унизен, у дома, от средняка Уест Хем, губейки с 0:3. По време на интервюто след мача, Роджърс заяви, че Ливърпул е допуснал „леки“ голове, и че след първия гол, отборът не е имал отговор. „Мърсисайдци“ пък щели да бъдат по-добри в бъдещето.

Само че, тези думи няма как да ме топлят, като фен на този футболен отбор. Няма как да не си задавам въпроса, защо след повече от три години работа в клуба и стотици милиони пръснати за селекция, Ливърпул трябва да се подобрява, да започне да не допуска леки голове и прочие… Не трябваше ли тези цели да са отдавна преобразувани във факт, и сега Ливърпул да е готов да атакува титлата? Все повече започвам да се чудя, дали този мениджър не е в първата си година начело на клуба, когато такива грешки биха могли да бъдат извинени.

Сякаш „звучният шамар“, който Уест Хем нанесе на Ливърпул, показва, че Брендан Роджърс не е в състояние да стабилизира за постоянно Ливърпул и да го направи неизменен претендент за титлата. Няма как мениджърът на Ливърпул, който и да е той, да има оправдание, за загуба с 0:3, насред Анфийлд, от отбор, чиято цел е да влезе в топ 10. Нямам как да има извинение, когато това се случва в четвъртата година на този мениджър, начело на клуба, след похарчени над 300 милиона паунда за селекция. Още по-болезнено за мен е и факта, че Ливърпул загуби, играейки така, както Роджърс изисква – с огромно задържане на топката, постепенни атаки и множество подавания. През първата част на този двубой, Ливърпул е имал 70% притежание на топката. Притежание, което е довело до ДВА удара по посока на вратата на „чуковете“…

Господин Роджърс, ще продължавам да ви подкрепям, така както подкрепям всеки член на този футболен клуб. За съжаление, обаче, загубихте вярата ми във вас, че вие сте човекът, който може да върне Ливърпул на върха. Там, където му е мястото. Там, където искам да го виждам. Пожелавам ви успех, и дано ме опровергаете. Дано грешките бъдат коригирани, още в следващия двубой. Дано Ливърпул отново бъде този фактор в английския футбол, който трябва да бъде. А ако това се случи, със сигурност ще призная грешката си и ще възвърна вярата ми у вас. За да се случи всичко това, са нужни промени, и то бързо, за да не се превърне и този сезон в провал, както останалите, през последните 10 години, с изключение на двата проблясъка, когато Ливърпул бе толкова близо до тази пуста титла…

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.