За мен – Димитър Дулички

Димитър Дулички

Казвам се Димитър Дулички. Роден съм и живея в гр. Кюстендил. Фен съм на Ливърпул от 2001 г. – някъде от моментите на спечелването на легендарния требъл, на един от головете от пряк свободен удар на Дани Мърфи срещу Манчестър Юнайтед, но сякаш най-много бях впечатлен от феновете в легендарната трибуна „Коп“, намираща се на стадион „Анфийлд“.

Когато станах фен на отбора не знаех, че по онова време той имаше 4 КЕШ-а и бе най-успешния английски клуб. Веднага ме грабна тази невероятна „червена“ енергия от любов, подкрепа и непримиримост, които бликаха от феновете на Ливърпул. Сякаш в онзи миг, когато зърнах тези привърженици, си казах – „това е моят отбор!“

През годините станах свидетел на множество легендарни и радостни мигове с любимия отбор – легендарният требъл, когато клубът беше воден от Жерар Улие, незабравимата нощ в Истанбул през 2005, Финалът за Купата на Футболната асоциация през 2006, няколко спечелвания на Купата на лигата, безброй легендарни Европейски нощи на „Анфийлд“, велики победи на английска почва и др.
Разбира се, имаше и много тъжни моменти, в които отборът губеше трофей, губеше срамно от скромни съперници, беше пред фалит – по време на ръководството на Хикс и Жилет, завършване на незадоволителна позиция в класирането на Висшата лига, не играеше в Европа…
Но любовта и подкрепата към отбора никога не стихваха. Каквото и да се случваше, винаги гледах напред с надежда, воден от емблематичния химн на Ливърпул – „You’ll Never Walk Alone“, очаквайки по-добри дни за отбора.

Воденето на дневник/блог не е новост за мен. Като малък, едва 12-13 годишен, си водех тетрадка-дневник, където старателно записвах състава на Ливърпул за сезоните, резултатите от всички турнири, трансферите осъществени от клуба, добавях и снимки, като по този начин прекарвах голямо количество време мислейки за клуба и опитвайки се да „видя“ бъдещето му, представяйки си до къде ще доведе клуба новото попълнение, озарило ме с надежда и очакване.
Снимки от тетрадката: 1, 2, 3, 4, 5

До този момент имах щастието да присъствам на три двубоя на Ливърпул – всичките бяха на Национален стадион „Васил Левски“, срещу Левски София, ЦСКА София и Лудогорец Разград.

За мен
Лудогорец - Ливърпул

В днешни дни съм част от потенциалния Фен клуб Ливърпул, град Кюстендил. С момчета, които подкрепят отбора, се събираме в града и гледаме мачовете на Ливърпул заедно.
Ако и Вие сте от град Кюстендил или околностите и искате да се присъедините към нашата група, моля свържете се с мен.

Велика европейска нощ на Анфийлд

Загубихме финала

През годините се сдобих с различни артикули на любимия отбор. Ето някои от тях:
Снимки: 1, 2, 3, 4, 5, 6

За контакти:

Други проекти, в които участвам:

Споделете/харесайте:

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *